Risotto met quinoa, paddestoelen en erwten
Deze heerlijke "risotto" is een combinatie van de 3 beste risotto' s, Paddestoel, erwt en quinoa.
Pel de knoflook en hak het fijn met een mes of knoflookpers
Snijd of scheur de paddestoelen in de door jou gewenste grootte
Maak de boullion warm en zet het bij je pan
Zet de wijn klaar
Leg je kruiden klaar
Laat de (vega) roomboter alvast wat op kamertemperatuur komen
Weeg de rijst en quinoa af en zet dit bij je pan in een schaaltje
Warm een grote platte koekenpan op met de eetlepel plantaardige olie
Voeg de paddestoelen toe en bak deze heel kort
Voeg de rijst en quinoa toe en bak dit 30 seconden mee en blijf constant roeren
Voeg nu de knoflook, tijm en erwten toe en roer goed door
Blus af met de witte wijn en blijf continu roeren tot de wijn bijna helemaal is verdampt
Voeg nu steeds een flinke scheut boullion toe en blijf continu roeren. Zodra de boullion bijna is verdampt voeg je weer een scheutje toe.
Had ik al gezegd dat het belangrijk is om continu te blijven roeren?? Doen dus!
Proef af en toe of je rijst en quinoa al gaar zijn. Dat zal na zo'n 5-7 minuten ongeveer gaar zijn als je boullion ook ver op is.
Als de rijst gaar is haal je de pan van de hittebron en voeg je naar smaak wat van de boter toe en roer je dit door
Voeg nu ook de parmazaanse kaas toe tot er een lekkere smeuige brei ontstaat
Breng op smaak met tijm, peper en zout
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel de knoflook en hak het fijn met een mes of knoflookpers
Snijd of scheur de paddestoelen in de door jou gewenste grootte
Maak de boullion warm en zet het bij je pan
Zet de wijn klaar
Leg je kruiden klaar
Laat de (vega) roomboter alvast wat op kamertemperatuur komen
Weeg de rijst en quinoa af en zet dit bij je pan in een schaaltje
Warm een grote platte koekenpan op met de eetlepel plantaardige olie
Voeg de paddestoelen toe en bak deze heel kort
Voeg de rijst en quinoa toe en bak dit 30 seconden mee en blijf constant roeren
Voeg nu de knoflook, tijm en erwten toe en roer goed door
Blus af met de witte wijn en blijf continu roeren tot de wijn bijna helemaal is verdampt
Voeg nu steeds een flinke scheut boullion toe en blijf continu roeren. Zodra de boullion bijna is verdampt voeg je weer een scheutje toe.
Had ik al gezegd dat het belangrijk is om continu te blijven roeren?? Doen dus!
Proef af en toe of je rijst en quinoa al gaar zijn. Dat zal na zo'n 5-7 minuten ongeveer gaar zijn als je boullion ook ver op is.
Als de rijst gaar is haal je de pan van de hittebron en voeg je naar smaak wat van de boter toe en roer je dit door
Voeg nu ook de parmazaanse kaas toe tot er een lekkere smeuige brei ontstaat
Breng op smaak met tijm, peper en zout