Risotto met quinoa, paddestoelen en erwten

AuteurArjan van LentCategorie, , , MoeilijkheidsgraadGemiddeld

Deze heerlijke "risotto" is een combinatie van de 3 beste risotto' s, Paddestoel, erwt en quinoa.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten
 150 g Risotto rijst
 50 g Quinoa (meerdere kleuren of quinoa+ is een aanrader)
 (Vega) roomboter
 200 ml Witte wijn
 100 g Paddestoelen (bv Oesterzwam, eekhoorntjesbrood, koningsoester)
 2 Handjes erwten (vers of vers ingevroren)
 Geraspte parmazaanse kaas
 500 ml Boullion (groenten of kip werkt het best)
 Tijm (bij voorkeur 2 verse takjes)
 2 Teentjes knoflook (of meer)
 1 eetlepel plantaardige olie
Voorbereiding
1

Pel de knoflook en hak het fijn met een mes of knoflookpers

2

Snijd of scheur de paddestoelen in de door jou gewenste grootte

3

Maak de boullion warm en zet het bij je pan

4

Zet de wijn klaar

5

Leg je kruiden klaar

6

Laat de (vega) roomboter alvast wat op kamertemperatuur komen

7

Weeg de rijst en quinoa af en zet dit bij je pan in een schaaltje

Bereiding
8

Warm een grote platte koekenpan op met de eetlepel plantaardige olie

9

Voeg de paddestoelen toe en bak deze heel kort

10

Voeg de rijst en quinoa toe en bak dit 30 seconden mee en blijf constant roeren

11

Voeg nu de knoflook, tijm en erwten toe en roer goed door

12

Blus af met de witte wijn en blijf continu roeren tot de wijn bijna helemaal is verdampt

13

Voeg nu steeds een flinke scheut boullion toe en blijf continu roeren. Zodra de boullion bijna is verdampt voeg je weer een scheutje toe.
Had ik al gezegd dat het belangrijk is om continu te blijven roeren?? Doen dus!

14

Proef af en toe of je rijst en quinoa al gaar zijn. Dat zal na zo'n 5-7 minuten ongeveer gaar zijn als je boullion ook ver op is.

15

Als de rijst gaar is haal je de pan van de hittebron en voeg je naar smaak wat van de boter toe en roer je dit door

16

Voeg nu ook de parmazaanse kaas toe tot er een lekkere smeuige brei ontstaat

17

Breng op smaak met tijm, peper en zout

Ingrediënten

 150 g Risotto rijst
 50 g Quinoa (meerdere kleuren of quinoa+ is een aanrader)
 (Vega) roomboter
 200 ml Witte wijn
 100 g Paddestoelen (bv Oesterzwam, eekhoorntjesbrood, koningsoester)
 2 Handjes erwten (vers of vers ingevroren)
 Geraspte parmazaanse kaas
 500 ml Boullion (groenten of kip werkt het best)
 Tijm (bij voorkeur 2 verse takjes)
 2 Teentjes knoflook (of meer)
 1 eetlepel plantaardige olie

Aanwijzingen

Voorbereiding
1

Pel de knoflook en hak het fijn met een mes of knoflookpers

2

Snijd of scheur de paddestoelen in de door jou gewenste grootte

3

Maak de boullion warm en zet het bij je pan

4

Zet de wijn klaar

5

Leg je kruiden klaar

6

Laat de (vega) roomboter alvast wat op kamertemperatuur komen

7

Weeg de rijst en quinoa af en zet dit bij je pan in een schaaltje

Bereiding
8

Warm een grote platte koekenpan op met de eetlepel plantaardige olie

9

Voeg de paddestoelen toe en bak deze heel kort

10

Voeg de rijst en quinoa toe en bak dit 30 seconden mee en blijf constant roeren

11

Voeg nu de knoflook, tijm en erwten toe en roer goed door

12

Blus af met de witte wijn en blijf continu roeren tot de wijn bijna helemaal is verdampt

13

Voeg nu steeds een flinke scheut boullion toe en blijf continu roeren. Zodra de boullion bijna is verdampt voeg je weer een scheutje toe.
Had ik al gezegd dat het belangrijk is om continu te blijven roeren?? Doen dus!

14

Proef af en toe of je rijst en quinoa al gaar zijn. Dat zal na zo'n 5-7 minuten ongeveer gaar zijn als je boullion ook ver op is.

15

Als de rijst gaar is haal je de pan van de hittebron en voeg je naar smaak wat van de boter toe en roer je dit door

16

Voeg nu ook de parmazaanse kaas toe tot er een lekkere smeuige brei ontstaat

17

Breng op smaak met tijm, peper en zout

Notes

Risotto met quinoa, paddestoelen en erwten

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =