Pho – Noodlesoep met beef
Een van de meest gegeten soepen ter wereld is Pho (fuh of pfu). Voor deze Pho combineren we de heerlijke kruidige boullion met noodles en biefstuk.
Pel de gember, sjalotten en knoflook en versnipper ze
Doe de droge specerijen in een hoge pan ZONDER olie of boter en verwarm deze rustig tot de geuren goed vrijkomen
Voeg de sjalotten, gember en knoflook toe en fruit deze 20 seconden aan tot de sjalotten wat gelig worden
Voeg nu de mergpijpjes toe en het water en breng dit aan de kook
Zodra het kookt kan je de warmtebron laag draaien, het deksel op de pan doen en ongeveer 2 uur wachten. Ga wel regelmatig kijken bij je pan om te roeren en te zien of het niet droogkookt
Als je boullion klaar is kan je het zeven door een grove zeef
Als je de smaak nog wat flauw vind kan je heel voorzichtig wat runderboullion toevoegen
Kook de noodles
Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaa en giet ze af
Snijd de lente ui en rode peper in ringen
Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes
Verdeel de noodles over je (grote) soepkommen
Verdeel de biefstuk in een dunnen laag over de noodles
Leg een handje taugé op de biefstuk
Verdeel de lenteui over de kommen
Voeg eventueel nog wat hoisin saus toe
Breng voldoende boullion aan de kook en verdeel de hete boullion over je soepkommen. De groenten en biefstuk zullen gegaard worden door de hitte van de boullion
Garneer met de koriander en rode peper en leg een kwart limoen bovenop
Tip: Als je wat meer zout wil kan je ook wat vissaus toevoegen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel de gember, sjalotten en knoflook en versnipper ze
Doe de droge specerijen in een hoge pan ZONDER olie of boter en verwarm deze rustig tot de geuren goed vrijkomen
Voeg de sjalotten, gember en knoflook toe en fruit deze 20 seconden aan tot de sjalotten wat gelig worden
Voeg nu de mergpijpjes toe en het water en breng dit aan de kook
Zodra het kookt kan je de warmtebron laag draaien, het deksel op de pan doen en ongeveer 2 uur wachten. Ga wel regelmatig kijken bij je pan om te roeren en te zien of het niet droogkookt
Als je boullion klaar is kan je het zeven door een grove zeef
Als je de smaak nog wat flauw vind kan je heel voorzichtig wat runderboullion toevoegen
Kook de noodles
Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaa en giet ze af
Snijd de lente ui en rode peper in ringen
Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes
Verdeel de noodles over je (grote) soepkommen
Verdeel de biefstuk in een dunnen laag over de noodles
Leg een handje taugé op de biefstuk
Verdeel de lenteui over de kommen
Voeg eventueel nog wat hoisin saus toe
Breng voldoende boullion aan de kook en verdeel de hete boullion over je soepkommen. De groenten en biefstuk zullen gegaard worden door de hitte van de boullion
Garneer met de koriander en rode peper en leg een kwart limoen bovenop
Tip: Als je wat meer zout wil kan je ook wat vissaus toevoegen