Pho – Noodlesoep met beef

AuteurArjan van LentCategorie, MoeilijkheidsgraadGemiddeld

Een van de meest gegeten soepen ter wereld is Pho (fuh of pfu). Voor deze Pho combineren we de heerlijke kruidige boullion met noodles en biefstuk.

Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 10 minuten
 2 Runder mergpijpjes
 2 Blaadjes laurier
 2 Steranijs
 2 stokjes Kaneel
 1 eetlepel Korianderzaad
 2 cm gember
 3 Kruidnagels
 2 theelepel Zwarte peperkorrels
 5 Kardamom peulen
 2 theelepel Garnalenpasta (Trassi)
 2 Grote sjalotten (of 1 rode ui)
 4 Teentjes knoflook
 Rijstnoodles
 250 g Biefstuk
 1 Bosje verse koriander
 1 Rode peper
 3 Lente uien
 150 g Taugé
 Vissaus
 Hoisin saus (optioneel)
 1 Limoen (optioneel)
Voorbereiding
1

Pel de gember, sjalotten en knoflook en versnipper ze

Bereiding
2

Doe de droge specerijen in een hoge pan ZONDER olie of boter en verwarm deze rustig tot de geuren goed vrijkomen

3

Voeg de sjalotten, gember en knoflook toe en fruit deze 20 seconden aan tot de sjalotten wat gelig worden

4

Voeg nu de mergpijpjes toe en het water en breng dit aan de kook

5

Zodra het kookt kan je de warmtebron laag draaien, het deksel op de pan doen en ongeveer 2 uur wachten. Ga wel regelmatig kijken bij je pan om te roeren en te zien of het niet droogkookt

6

Als je boullion klaar is kan je het zeven door een grove zeef

7

Als je de smaak nog wat flauw vind kan je heel voorzichtig wat runderboullion toevoegen

8

Kook de noodles

Voorbereiden
9

Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaa en giet ze af

10

Snijd de lente ui en rode peper in ringen

11

Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes

Opdienen
12

Verdeel de noodles over je (grote) soepkommen

13

Verdeel de biefstuk in een dunnen laag over de noodles

14

Leg een handje taugé op de biefstuk

15

Verdeel de lenteui over de kommen

16

Voeg eventueel nog wat hoisin saus toe

17

Breng voldoende boullion aan de kook en verdeel de hete boullion over je soepkommen. De groenten en biefstuk zullen gegaard worden door de hitte van de boullion

18

Garneer met de koriander en rode peper en leg een kwart limoen bovenop

19

Tip: Als je wat meer zout wil kan je ook wat vissaus toevoegen

Ingrediënten

 2 Runder mergpijpjes
 2 Blaadjes laurier
 2 Steranijs
 2 stokjes Kaneel
 1 eetlepel Korianderzaad
 2 cm gember
 3 Kruidnagels
 2 theelepel Zwarte peperkorrels
 5 Kardamom peulen
 2 theelepel Garnalenpasta (Trassi)
 2 Grote sjalotten (of 1 rode ui)
 4 Teentjes knoflook
 Rijstnoodles
 250 g Biefstuk
 1 Bosje verse koriander
 1 Rode peper
 3 Lente uien
 150 g Taugé
 Vissaus
 Hoisin saus (optioneel)
 1 Limoen (optioneel)

Aanwijzingen

Voorbereiding
1

Pel de gember, sjalotten en knoflook en versnipper ze

Bereiding
2

Doe de droge specerijen in een hoge pan ZONDER olie of boter en verwarm deze rustig tot de geuren goed vrijkomen

3

Voeg de sjalotten, gember en knoflook toe en fruit deze 20 seconden aan tot de sjalotten wat gelig worden

4

Voeg nu de mergpijpjes toe en het water en breng dit aan de kook

5

Zodra het kookt kan je de warmtebron laag draaien, het deksel op de pan doen en ongeveer 2 uur wachten. Ga wel regelmatig kijken bij je pan om te roeren en te zien of het niet droogkookt

6

Als je boullion klaar is kan je het zeven door een grove zeef

7

Als je de smaak nog wat flauw vind kan je heel voorzichtig wat runderboullion toevoegen

8

Kook de noodles

Voorbereiden
9

Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaa en giet ze af

10

Snijd de lente ui en rode peper in ringen

11

Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes

Opdienen
12

Verdeel de noodles over je (grote) soepkommen

13

Verdeel de biefstuk in een dunnen laag over de noodles

14

Leg een handje taugé op de biefstuk

15

Verdeel de lenteui over de kommen

16

Voeg eventueel nog wat hoisin saus toe

17

Breng voldoende boullion aan de kook en verdeel de hete boullion over je soepkommen. De groenten en biefstuk zullen gegaard worden door de hitte van de boullion

18

Garneer met de koriander en rode peper en leg een kwart limoen bovenop

19

Tip: Als je wat meer zout wil kan je ook wat vissaus toevoegen

Notes

Pho – Noodlesoep met beef

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =