Chili sin carne
Deze chili is de versimpelde vegetarische versie van ons chili con carne recept maar echt zeker net zo verslavend lekker!
Versnipper de ui, pepers en knoflook
Snijd de bleekselderij in schijfjes en de paprika in blokjes
Verwarm de boullion
Verwarm een hoge pan met wat olie
Fruit de uien, knoflook en pepers aan
Als de uien gelig worden kan je de bleekselderij toevoegen en even mee bakken
Voeg het vega gehakt toe en roer het goed om
Voeg de cacaopoeder, komijnzaad, tijm, oregano toe en roer goed door
Voeg de bonen en maïs toe en bak een minuut mee terwijl je het geheel regelmatig omschept
Voeg de boullion toe en de laurierblaadjes en laat het op middelhoge temperatuur nog even goed pruttelen tot de saus wat ingedikt is
Voeg de vega spekjes of gerookte tofu toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten op lage temperatuur pruttelen om op smaak te komen.
Verwijder de laurierblaadjes
Breng verder op smaak met de chipotle pepers, zout, peper en worcestersaus
Voeg de zure room lepel voor lepel toe om de pittigheid te bepalen. Dit recept zal voor de meeste mensen niet te pittig zijn dus doe voorzichtig met de zure room want daarmee kan je het hele gerecht neutraliseren als je teveel gebruikt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Versnipper de ui, pepers en knoflook
Snijd de bleekselderij in schijfjes en de paprika in blokjes
Verwarm de boullion
Verwarm een hoge pan met wat olie
Fruit de uien, knoflook en pepers aan
Als de uien gelig worden kan je de bleekselderij toevoegen en even mee bakken
Voeg het vega gehakt toe en roer het goed om
Voeg de cacaopoeder, komijnzaad, tijm, oregano toe en roer goed door
Voeg de bonen en maïs toe en bak een minuut mee terwijl je het geheel regelmatig omschept
Voeg de boullion toe en de laurierblaadjes en laat het op middelhoge temperatuur nog even goed pruttelen tot de saus wat ingedikt is
Voeg de vega spekjes of gerookte tofu toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten op lage temperatuur pruttelen om op smaak te komen.
Verwijder de laurierblaadjes
Breng verder op smaak met de chipotle pepers, zout, peper en worcestersaus
Voeg de zure room lepel voor lepel toe om de pittigheid te bepalen. Dit recept zal voor de meeste mensen niet te pittig zijn dus doe voorzichtig met de zure room want daarmee kan je het hele gerecht neutraliseren als je teveel gebruikt.