Chili sin carne

AuteurArjan van LentCategorie, MoeilijkheidsgraadGemiddeld

Deze chili is de versimpelde vegetarische versie van ons chili con carne recept maar echt zeker net zo verslavend lekker!

Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
Ingrediënten
 180 g Vega gehakt
 200 g Gerookte tofu of vegetarische spekreepjes
 400 g Kidneybonen
 200 g Zwarte bonen
 285 g zoete maïs
 2 stengels Bleekselderij
 1 Rode peper
 1 Grote ui
 1 Groene paprika
 6 Teentjes knoflook
 4 eetlepel Gehakte Chipotle pepers of Adobo saus
 1 eetlepel Tijm
 2 theelepel Oregano
 2 theelepel Komijnzaad
 1 theelepel Cacaopoeder
 3 Laurierblaadjes
 24 eetlepel Zure room of crème fraishe
 200 ml Groenten boullion
 5 scheutje Worcestersaus
Voorbereiding
1

Versnipper de ui, pepers en knoflook

2

Snijd de bleekselderij in schijfjes en de paprika in blokjes

3

Verwarm de boullion

Bereiding
4

Verwarm een hoge pan met wat olie

5

Fruit de uien, knoflook en pepers aan

6

Als de uien gelig worden kan je de bleekselderij toevoegen en even mee bakken

7

Voeg het vega gehakt toe en roer het goed om

8

Voeg de cacaopoeder, komijnzaad, tijm, oregano toe en roer goed door

9

Voeg de bonen en maïs toe en bak een minuut mee terwijl je het geheel regelmatig omschept

10

Voeg de boullion toe en de laurierblaadjes en laat het op middelhoge temperatuur nog even goed pruttelen tot de saus wat ingedikt is

11

Voeg de vega spekjes of gerookte tofu toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten op lage temperatuur pruttelen om op smaak te komen.

Op smaak brengen
12

Verwijder de laurierblaadjes

13

Breng verder op smaak met de chipotle pepers, zout, peper en worcestersaus

14

Voeg de zure room lepel voor lepel toe om de pittigheid te bepalen. Dit recept zal voor de meeste mensen niet te pittig zijn dus doe voorzichtig met de zure room want daarmee kan je het hele gerecht neutraliseren als je teveel gebruikt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 180 g Vega gehakt
 200 g Gerookte tofu of vegetarische spekreepjes
 400 g Kidneybonen
 200 g Zwarte bonen
 285 g zoete maïs
 2 stengels Bleekselderij
 1 Rode peper
 1 Grote ui
 1 Groene paprika
 6 Teentjes knoflook
 4 eetlepel Gehakte Chipotle pepers of Adobo saus
 1 eetlepel Tijm
 2 theelepel Oregano
 2 theelepel Komijnzaad
 1 theelepel Cacaopoeder
 3 Laurierblaadjes
 24 eetlepel Zure room of crème fraishe
 200 ml Groenten boullion
 5 scheutje Worcestersaus

Aanwijzingen

Voorbereiding
1

Versnipper de ui, pepers en knoflook

2

Snijd de bleekselderij in schijfjes en de paprika in blokjes

3

Verwarm de boullion

Bereiding
4

Verwarm een hoge pan met wat olie

5

Fruit de uien, knoflook en pepers aan

6

Als de uien gelig worden kan je de bleekselderij toevoegen en even mee bakken

7

Voeg het vega gehakt toe en roer het goed om

8

Voeg de cacaopoeder, komijnzaad, tijm, oregano toe en roer goed door

9

Voeg de bonen en maïs toe en bak een minuut mee terwijl je het geheel regelmatig omschept

10

Voeg de boullion toe en de laurierblaadjes en laat het op middelhoge temperatuur nog even goed pruttelen tot de saus wat ingedikt is

11

Voeg de vega spekjes of gerookte tofu toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten op lage temperatuur pruttelen om op smaak te komen.

Op smaak brengen
12

Verwijder de laurierblaadjes

13

Breng verder op smaak met de chipotle pepers, zout, peper en worcestersaus

14

Voeg de zure room lepel voor lepel toe om de pittigheid te bepalen. Dit recept zal voor de meeste mensen niet te pittig zijn dus doe voorzichtig met de zure room want daarmee kan je het hele gerecht neutraliseren als je teveel gebruikt.

Notes

Chili sin carne

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =