Chili con carne
Ons Chili con carne recept is een absolute aanrader!
Serveertips
Serveer de Chili in een grote kom met wat (maïs)brood. Ook heerlijk met rijst, gepofte aardappel of op een frietje met een flinke berg geraspte (cheddar) kaas!
Versnipper de ui, pepers en knoflook
Snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in schijfjes of blokjes
Open het flesje bier en al je blikken/potten en zet alles op een handige plek waar je er snel bij kan
Neem een grote hoge pan en verwarm deze met wat olie
Fruit de uien, knoflook en pepers rustig aan
Als de uien mooi geel beginnen te worden voeg je het gehakt toe en maak je dat mooi fijn met een houten lepel of spatel
Als het gehakt wat kleur begint te krijgen voeg je de spekjes toe
Voeg nu het cacaopoeder, komijnzaad, Cayennepeper, zwarte peper, oregano en tijm toe en roer goed door
Voeg nu 3/4e tot een heel flesje van het bier toe. Roer goed door en laat het geheel zo even rustig pruttelen tot het bier bijna verdampt is
Voeg nu de bleekselderij en paprika toe en wederom goed roeren en een paar minuten mee koken
Nu kan je de bonen en maïs toevoegen. Als je de bonen uit het recept gebruikt (kidney, zwarte en black eye) dan kan je het vocht ook gebruiken. Heb je bruine of witte bonen gekozen dan kan je die beter eerst grondig afspoelen en wat water toevoegen.
Voeg nu ook de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, de chipotle saus, worcestersaus en verbrokkel 1 blokje kippenboullion boven de pan en roer wederom goed door
Laat de chili nu op de laagste stand nog een minuut of 10 rustig door pruttelen om op smaak te komen.
Vind je de saus te dik dan voeg je een klein beetje water of boullion toe, Vind je het te dun dan laat je het nog wat langer inkoken.
Zodra je chili de gewenste dikte heeft van de warmtebron halen en dan kan je het op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat tijm/oregano, worcester en chipotle.
De pittigheid kan je regelen met de zure room. Is het te pittig dan kan je meer zure room toevoegen. Voeg altijd 1 lepel tegelijk toe want als je teveel gebruikt kan je de pittigheid neutraliseren, dat is ook lekker maar niet meer pittig en dat hoort toch wel bij een chili.
Als je wat meer pit wil is een hete saus zoals Tabasco of Sriracha aan te raden, mijn absolute favorieten bij dit gerecht zijn Nondeju hete saus en Inferno van dokter worst!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Versnipper de ui, pepers en knoflook
Snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in schijfjes of blokjes
Open het flesje bier en al je blikken/potten en zet alles op een handige plek waar je er snel bij kan
Neem een grote hoge pan en verwarm deze met wat olie
Fruit de uien, knoflook en pepers rustig aan
Als de uien mooi geel beginnen te worden voeg je het gehakt toe en maak je dat mooi fijn met een houten lepel of spatel
Als het gehakt wat kleur begint te krijgen voeg je de spekjes toe
Voeg nu het cacaopoeder, komijnzaad, Cayennepeper, zwarte peper, oregano en tijm toe en roer goed door
Voeg nu 3/4e tot een heel flesje van het bier toe. Roer goed door en laat het geheel zo even rustig pruttelen tot het bier bijna verdampt is
Voeg nu de bleekselderij en paprika toe en wederom goed roeren en een paar minuten mee koken
Nu kan je de bonen en maïs toevoegen. Als je de bonen uit het recept gebruikt (kidney, zwarte en black eye) dan kan je het vocht ook gebruiken. Heb je bruine of witte bonen gekozen dan kan je die beter eerst grondig afspoelen en wat water toevoegen.
Voeg nu ook de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, de chipotle saus, worcestersaus en verbrokkel 1 blokje kippenboullion boven de pan en roer wederom goed door
Laat de chili nu op de laagste stand nog een minuut of 10 rustig door pruttelen om op smaak te komen.
Vind je de saus te dik dan voeg je een klein beetje water of boullion toe, Vind je het te dun dan laat je het nog wat langer inkoken.
Zodra je chili de gewenste dikte heeft van de warmtebron halen en dan kan je het op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat tijm/oregano, worcester en chipotle.
De pittigheid kan je regelen met de zure room. Is het te pittig dan kan je meer zure room toevoegen. Voeg altijd 1 lepel tegelijk toe want als je teveel gebruikt kan je de pittigheid neutraliseren, dat is ook lekker maar niet meer pittig en dat hoort toch wel bij een chili.
Als je wat meer pit wil is een hete saus zoals Tabasco of Sriracha aan te raden, mijn absolute favorieten bij dit gerecht zijn Nondeju hete saus en Inferno van dokter worst!