Chicken & Shrimp Gumbo
Gumbo is een gerecht uit de Cajun/Creoolse keuken. Het is geen soep en geen stoofpot maar zweeft er ergens tussenin. Absolute aanrader!
Meng het zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, Cayennepeper, tijm en oregano en doe het in een kruidenpotje. Je zal deze mix nog heel vaak gaan maken want het smaakt echt fantastisch bij heel veel gerechten!
Versnipper de uien, knoflook en pepers en leg opzij
Snijd de Okra, winterpeen en bleekselderij in mooie (halve) ringen
Snijd de paprikas en chorizo in kleine blokjes
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2cm
Bak de chrizo blokjes op middelhoge temperatuur in een koekenpan. We willen het vet er uit bakken dus laat je chorizo goed uitbakken zodat het lekker krokant word. Je kan best wat meer dan een halve chorizo gebruiken zodat je regelmatig kan testen of ze al krokant genoeg zijn.
Schep met een schuimspaan de chorizo blokjes uit de pan en laat ze goed uitlekken voordat je ze in een schaaltje doet.
Voeg nu de bloem beetje bij beetje toe en roer tot je een dikke pasta krijgt en zet de roux opzij
Verhit een hoge pan met wat olie en fruit de uien, knoflook en pepers licht aan tot de uien wat gelig worden
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en roer goed door. Voeg 2 eetlepels van de creoolse kruidenmix toe en roer nogmaals goed door
Voeg de kip toe en bak dat rustig mee tot het niet meer roze is
Voeg nu het bier of de wijn toe en laat dat voor de helft inkoken
Voeg de paprika toe en laat dat 1 minuut mee bakken
Voeg nu de roux toe en roer het goed door
Voeg nu de boullion rustig toe terwijl je continu blijft roeren
Voeg de Okra en laurier toe en roer nogmaals goed door
Zodra de saus wat dikker en slijmerig begint te worden kan je de gamba's en tomatenpasta toevoegen. Laat deze ongeveer 5 minuten mee koken
Breng het gerecht op smaak met de creoolse kruidenmix en worcestersaus
Serveer de gumbo over een mooie berg Basmati rijst en garneer met de uitgebakken chorizo blokjes.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng het zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, Cayennepeper, tijm en oregano en doe het in een kruidenpotje. Je zal deze mix nog heel vaak gaan maken want het smaakt echt fantastisch bij heel veel gerechten!
Versnipper de uien, knoflook en pepers en leg opzij
Snijd de Okra, winterpeen en bleekselderij in mooie (halve) ringen
Snijd de paprikas en chorizo in kleine blokjes
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2cm
Bak de chrizo blokjes op middelhoge temperatuur in een koekenpan. We willen het vet er uit bakken dus laat je chorizo goed uitbakken zodat het lekker krokant word. Je kan best wat meer dan een halve chorizo gebruiken zodat je regelmatig kan testen of ze al krokant genoeg zijn.
Schep met een schuimspaan de chorizo blokjes uit de pan en laat ze goed uitlekken voordat je ze in een schaaltje doet.
Voeg nu de bloem beetje bij beetje toe en roer tot je een dikke pasta krijgt en zet de roux opzij
Verhit een hoge pan met wat olie en fruit de uien, knoflook en pepers licht aan tot de uien wat gelig worden
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en roer goed door. Voeg 2 eetlepels van de creoolse kruidenmix toe en roer nogmaals goed door
Voeg de kip toe en bak dat rustig mee tot het niet meer roze is
Voeg nu het bier of de wijn toe en laat dat voor de helft inkoken
Voeg de paprika toe en laat dat 1 minuut mee bakken
Voeg nu de roux toe en roer het goed door
Voeg nu de boullion rustig toe terwijl je continu blijft roeren
Voeg de Okra en laurier toe en roer nogmaals goed door
Zodra de saus wat dikker en slijmerig begint te worden kan je de gamba's en tomatenpasta toevoegen. Laat deze ongeveer 5 minuten mee koken
Breng het gerecht op smaak met de creoolse kruidenmix en worcestersaus
Serveer de gumbo over een mooie berg Basmati rijst en garneer met de uitgebakken chorizo blokjes.