Elke dag vlees maar toch minder vlees consumeren

Foto door: Pixbay

Veel mensen eten regelmatig vlees, veel daarvan zelfs elke dag. Plantaardige vervangers maken een opmars maar worden niet door iedereen goed ontvangen. Het nadeel van dit soort vervangers is natuurlijk dat het nooit voor 100% zo zal smaken als het vlees wat geïmiteerd word. Wellicht valt hier toch een middenweg in te vinden.

Thuiskoks

Vaak is de vraag; eten we vlees of vega? Maar het kan natuurlijk ook alle twee. Het meest praktische voorbeeld is gehakt. Maak je bijvoorbeeld een lasagne of chili con carne en doe je daar normaal gesproken 500gr gehakt in dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld maar de helft te gebruiken en de andere helft aan te vullen met een vega gehakt of rul stukjes. Zo behoud je vaak veel van de originele smaak maar je consumeert toch de helft minder vlees. Als je rauw vega gehakt hebt kan je het zelfs mixen met je vleesgehakt om er zo gehaktballen of burgers van te maken met alle voordelen en voedingswaarden van vlees en vega in één!

Heb je een goed recept bedacht of heb je de ideale verhouding gevonden voor homemade minder-beef gehaktballen of super sappige minder-kip nuggets?! Deel het onder dit bericht in de reacties!

Slagers en fabrikanten

Slagers en fabrikanten kunnen dit nog verder uitbreiden naar bijvoorbeeld minder-kip nuggets en minder-vlees frikadellen, kroketten en worsten. Veel van die producten zijn namelijk best lekker in vega vorm maar missen volgens velen nog net die sappigheid wat vlees zou kunnen toevoegen. Op zich zou je alle vormen van verwerkt vlees kunnen minderen. Hoe weinig vlees heb je nodig om toch de vlees ervaring te hebben maar toch veel minder vlees te consumeren? Dat is een zeer interessante vraag want ik vermoed dat veel hardcore carnivoren wel graag minder vlees zouden willen eten als de ervaring nagenoeg hetzelfde blijft.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 2 =