Poké bowl met tonijn

Deze simpele Poké bowl is het perfecte voorbeeld dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn

Opbrengsten2 porties
Ingrediënten
 1 Avocado
 ½ Mango
 100 g Sojabonen
 3 Surimi staafjes
 2 Tonijn steaks
 1 Klein blikje zoete maïs
 1 Rode ui
 1 Gebakken uitjes
 200 g Sushi rijst
 2 eetlepel Mirin of rijst azijn
Saus & garnering
 2 eetlepel Zwart sesamzaad
 4 eetlepel Sesamolie
 2 eetlepel Ketjap Manis
 2 eetlepel Mirin/rijstazijn/witte azijn
Rijst
1

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst klaar is voeg je 2 eetlepels azijn toe. Dat kan mirin zijn maar je kan ook rijst azijn of witte azijn gebruiken. Zet de rijst vervolgens opzij zodat het wat kan afkoelen.

Saus
2

Meng de mirin (of andere azijn) met de sesamolie en de ketjap en zet opzij. De ingrediënten mengen niet goed dus voordat je de saus verdeeld zal je nog een keer goed moeten roeren.

Tonijn
3

Kruid de tonijn steaks met wat zout en zwarte peper en bak ze rustig in wat olie een pan, grillpan of op een grillplaat tot ze een mooie kleur krijgen.

4

Afhankelijk van wat je lekker vind kan je de tonijn nu in plakjes snijden die nog mooi roze zijn vanbinnen. Je kan er ook voor kiezen om de tonijn met een vork uit elkaar te trekken en de snippers nog heel kort terug in de pan te doen. Dit hoeft echt maar 30 seconden tot max 1 minuut tot al het roze weg is. Als je het langer bakt word het snel droog!
Zet de tonijn opzij zodat het wat kan afkoelen.

Overige ingrediënten
5

Trek met een vork de surimi uit elkaar tot mooie slierten

6

Snijd de rode ui doormidden en maak er mooie dunne halve ringen van.

7

Snijd de komkommer in mooie dunne reepjes

8

Snijd een halve mango in dunne reepjes of blokjes

9

Snijd een avocado doormidden en vervolgens in reepjes

Opdienen
10

Neem een grote kom of een diep bord en maak een mooie bodem van rijst.

11

Verdeel de uien, sojabonen mango, surimi en komkommer netjes over de rijst

12

Leg een mooie waaier van een halve Avocado bovenop

13

Verdeel de tonijn over de kom

14

Garneer met de gebakken uitjes en sesamzaadjes

15

Roer de saus nog eens goed door en verdeel over je borden

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 Avocado
 ½ Mango
 100 g Sojabonen
 3 Surimi staafjes
 2 Tonijn steaks
 1 Klein blikje zoete maïs
 1 Rode ui
 1 Gebakken uitjes
 200 g Sushi rijst
 2 eetlepel Mirin of rijst azijn
Saus & garnering
 2 eetlepel Zwart sesamzaad
 4 eetlepel Sesamolie
 2 eetlepel Ketjap Manis
 2 eetlepel Mirin/rijstazijn/witte azijn

Aanwijzingen

Rijst
1

Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst klaar is voeg je 2 eetlepels azijn toe. Dat kan mirin zijn maar je kan ook rijst azijn of witte azijn gebruiken. Zet de rijst vervolgens opzij zodat het wat kan afkoelen.

Saus
2

Meng de mirin (of andere azijn) met de sesamolie en de ketjap en zet opzij. De ingrediënten mengen niet goed dus voordat je de saus verdeeld zal je nog een keer goed moeten roeren.

Tonijn
3

Kruid de tonijn steaks met wat zout en zwarte peper en bak ze rustig in wat olie een pan, grillpan of op een grillplaat tot ze een mooie kleur krijgen.

4

Afhankelijk van wat je lekker vind kan je de tonijn nu in plakjes snijden die nog mooi roze zijn vanbinnen. Je kan er ook voor kiezen om de tonijn met een vork uit elkaar te trekken en de snippers nog heel kort terug in de pan te doen. Dit hoeft echt maar 30 seconden tot max 1 minuut tot al het roze weg is. Als je het langer bakt word het snel droog!
Zet de tonijn opzij zodat het wat kan afkoelen.

Overige ingrediënten
5

Trek met een vork de surimi uit elkaar tot mooie slierten

6

Snijd de rode ui doormidden en maak er mooie dunne halve ringen van.

7

Snijd de komkommer in mooie dunne reepjes

8

Snijd een halve mango in dunne reepjes of blokjes

9

Snijd een avocado doormidden en vervolgens in reepjes

Opdienen
10

Neem een grote kom of een diep bord en maak een mooie bodem van rijst.

11

Verdeel de uien, sojabonen mango, surimi en komkommer netjes over de rijst

12

Leg een mooie waaier van een halve Avocado bovenop

13

Verdeel de tonijn over de kom

14

Garneer met de gebakken uitjes en sesamzaadjes

15

Roer de saus nog eens goed door en verdeel over je borden

Notes

Poké bowl met tonijn

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 20 =